Διακρίσεις Διαγωνισμοί

Διάκριση μαθήτριάς μας στην κολύμβηση


Η μαθήτριά μας Αγάπη Τουμπουλίδη διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης παγκορασίδων Α-Β  που διεξήχθη στον Βόλο 20-22 Ιουλίου 2019 παίρνοντας χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πρόσθιο, ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο, χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο και χρυσό στη σκυτάλη 4 Χ 100μ. μικτή ομαδική.

Για τις επιδόσεις της στα 100μ. και 50μ. πρόσθιο εντάχθηκε στην Προεθνική ομάδα.
Διάκριση μαθητή μας στο Ζίου Ζίτσου

Ο μαθητής μας Χάρης Τζερεφός διακρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου (Ju-Jitsu) που διεξήχθη στην Κρήτη στο Στάδιο « 2 Αοράκια» 25-27 Οκτωβρίου 2019 καταλαμβάνοντας την 4η θέση.


Διάκριση μαθήτριάς μας στη Ρυθμική Γυμναστική

Η μαθήτριά μας Μαρία Κουγιάνου συμμετείχε στο 3ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Royal Crown”, το οποίο διοργάνωσε  ο Α.Ο. Αρίων Πανοράματος από την Πέμπτη 23 Μαΐου έως το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, έχοντας παράλληλα την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Μαρία η οποία συναγωνίστηκε με 450 αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό πήρε δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια!

 

 
 


Αγώνες Ρυθμικής στο κλειστό γυμναστήριο  "Πλάτων"

Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο "Πλάτων" διεξήχθησαν αγώνες Ρυθμικής. Στους αγώνες συμμετείχε και η μαθήτρια του σχολείου μας Μαρία Κουγιάνου.Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2018 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης πήραν μέρος στο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2018» που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στην έδρα του ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας. Τα παιδιά πήραν έπαινο για τη συμμετοχή τους.


 
 Συμμετοχή μαθητή μας στην  Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας  με θέμα «ΣΤΙΓΜΕΣ»

Μαθητής μας συμμετείχε στην Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας  με θέμα «ΣΤΙΓΜΕΣ» στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που προκήρυξε η  Σιβιτανίδειος  Δημόσια Σχολή  Τεχνών και Επαγγελμάτων και το 3ο ΕΠΑΛ της Σχολής

Διάρκεια έκθεσης : 9-18 Μαΐου.       


Βράβευση της ομάδας του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό
«Μηχανικοί για το Μέλλον - Engineer for the future-Engine 4F» 

Η Ένωση διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών και η ΑΠΟΨΗ Υπηρεσίες Πληροφορικής , Συμβουλευτικής & Εκπαίδευσης Α.Ε, ως εθνικοί εταίροι του έργου «Μηχανικοί για το Μέλλον - Engineer for the future-Engine 4F» απένειμαν βραβεία στις ομάδες των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον εθνικό διαγωνισμό που υλοποιήθηκε για την προώθηση των STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στα σχολεία. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργανώθηκε στο Public στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 το απόγευμα.
Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας κατέλαβε την 1η θέση με το project  «Κατασκευή ρομποτικού οχήματος με αισθητήρες για μελέτη των χαρακτηριστικών της κίνησης με βιντεοανάλυση».


Το project αφορούσε στην αξιοποίηση του open source λογισμικού Tracker για την αυτοματοποιημένη καταγραφή και τον υπολογισμό των τιμών θέση – χρόνος και ταχύτητα – χρόνος που σχετίζονται με ένα κινούμενο αντικείμενο: ένα ρομποτικό όχημα με αισθητήρες το οποίο συναρμολογήθηκε από την ομάδα του σχολείου μας. Το project συνδύαζε γνώσεις Πληροφορικής, Φυσικής και Μαθηματικών Β΄ και Γ΄ Τάξης Γυμνασίου.Συγχαρητήρια στα παιδιά, Ελευθερία Αναστοπούλου,  Ιωάννα Σταυροπούλου,  Βασιλική Τσαγκαράκη, Ορφέα  Χαραλαμπίδη και στον υπεύθυνο καθηγητή Πληροφορικής και Υποδιευθυντή του σχολείου,  κ. Γιώργο  Μήτραινα.  


Διάκριση του σχολείου μας στον Εθνικό μαθητικό διαγωνισμό 

Μηχανικοί για το Μέλλον- Engineer for the future-Engine 4F

Τρεις μαθήτριες και ένας μαθητής του σχολείου μας, η Ελευθερία Αναστοπούλου, η Ιωάννα Σταυροπούλου, η Βασιλική Τσαγκαράκη και ο Ορφέας  Χαραλαμπίδης υπό την επίβλεψη του κ. Μήτραινα υποδιευθυντή του σχολείου και καθηγητή Πληροφορικής συμμετείχαν τη σχολική χρονιά 2016 -17 στον εθνικό μαθητικό διαγωνισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Μηχανικοί για το Μέλλον - Engineer for the future-Engine 4F». Το project με τίτλο «Κατασκευή ρομποτικού οχήματος με αισθητήρες για μελέτη των χαρακτηριστικών της κίνησης με βιντεοανάλυση» στο οποίο συμμετείχαν συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και θα παρουσιαστεί στην τελική εκδήλωση του έργου «Engine 4F» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7-8 Ιουνίου 2018 στο  Aveiro της Πορτογαλίας όπου θα συμμετάσχουν οι νικήτριες ομάδες projects των υπόλοιπων χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.


Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2017 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας


Παιδιά της Γ΄ Τάξης πήραν μέρος στο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στην έδρα του ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας. Τα παιδιά πήραν έπαινο για τη συμμετοχή τους.
Διάκριση μαθήτριάς μας στη Ρυθμική Γυμναστική

Η μαθήτριά μας Μαρία Κουγιάνου πήρε με την ομάδα της «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ»  την πρώτη θέση στο Σύνθετο Ομαδικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων και Ατομικού Β΄ κατηγορίας που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21-23 Απριλίου 2017 από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

 
 


Πρόκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας πήρε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με υπεύθυνο τον υποδιευθυντή του σχολείου , καθηγητή Πληροφορικής, κ. Γιώργο Μήτραινα προκρίθηκε και θα συμμετάσχει στον τελικό το Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Ευχόμαστε στον κ. Μήτραινα και στα παιδιά Καλή Επιτυχία.

 
 


 


Οι ακόλουθες φωτογραφίες είναι από τον τελικό στις 18 Μαρτίου. Μπορείτε να δείτε την  κατάταξη εδώ.
 
 
 

 
Διάκριση μαθήτριάς μας στη Ρυθμική Γυμναστική

Η μαθήτριά μας Μαρία Κουγιάνου πήρε με την ομάδα της «ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ»  την πρώτη θέση στο Σύνθετο Ομαδικό του Προκριματικού Αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής Συλλόγων και Ατομικού Β΄ κατηγορίας Α-Γ-Δ  Περιφερειών που διενεργήθηκε στον Χολαργό στις 11-12 Μαρτίου 2017 από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Και στο 3rd International Rhythmic Gymnastic Tournament Aphrodite Cup 2017 που έγινε στο Π. φάληρο από 24 έως26 Μαρτίου κατέλαβε την 4η θέση στην κορδέλα και την 5η στην μπάλα. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 265 αθλήτριες από 23 χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Ρουμανία, Τουρκία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Καναδάς, Σουηδία, Νορβηγία κ. ά. Επίσης στο Καλαμάτα Cup 2017 με τα χρώματα του Εθνικού ΟΦΠΦ κατέλαβε την 7η θέση στο σύνθετο ατομικό.

 Από το Π. φάληρο
 

 Διάκριση μαθήτριάς μας  στο πιάνο

Η μαθήτριά μας Σουζάννα Αμπελιάν πήρε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου- κατηγορία νέων (junior) από 4 έως 18 ετών- που διενεργήθηκε από τη Χ.Ο.Ν.(Χορωδία Ορχήστρα Νέων) στον Άλιμο στις 15 Απριλίου 2016.


Διακρίσεις μαθητών μας

Ο μαθητής μας Κωνσταντίνος Φραγκάκης κατέκτησε την Τρίτη θέση στην κατηγορία εφήβων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα shotokan karate(eska) που διεξήχθη 28 & 29 Νοεμβρίου στο Crawley της Αγγλίας.

Ο μαθητής μας Πρόδρομος Παϊσιος κατέκτησε την Πρώτη θέση στην κατηγορία Παίδων 03-04 στο Α'  Πανελλήνιο Κύπελλο TΑΕΚΒΟΝΤΟ που διεξήχθη στο γήπεδο «ΓιώργοςΒόλαρης» στα Άνω Λιόσια 4-6 /12/2015.

Ο μαθητής μας Σάββας Κοκτσίδης κατέκτησε την Δεύτερη θέση στην κατηγορία Παίδων 03-04 στο Α'  Πανελλήνιο Κύπελλο TΑΕΚΒΟΝΤΟ που διεξήχθη στο γήπεδο «ΓιώργοςΒόλαρης» στα Άνω Λιόσια 4-6 /12/2015.

  Κωνσταντίνος Φραγκάκης

 Πρόδρομος Παϊσιος
 Σάββας ΚοκτσίδηςΔιάκριση μαθήτριάς μας  στο  WADO RYU 2015

Η μαθήτρια του σχολείου μας Αρβανιτάκη Κωνσταντίνα πήρε την πρώτη θέση στους    πανελλήνιους αγώνες  WADO RYU 2015

-στην κατηγορία των -54 κιλών (καφέ ζώνης ) νεανίδων- που διεξήχθησαν στα Άνω Λιόσια στις 20 Ιουνίου 2015.

 
 
Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2015 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας

Παιδιά της Γ΄ Τάξης πήραν μέρος στο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2015» που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Μαΐου στην έδρα του ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας. Τα παιδιά πήραν έπαινο για τη συμμετοχή τους.
Διάκριση μαθητή μας στο Ζίου Ζίτσου

Ο μαθητής του σχολείου μας Βασίλης Αναστασάκης πήρε 2η θέση στο Ne waza System και 3η θέση στο Fighting System   στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju Jitsou στην Αθήνα το 2015. Προκρίθηκε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -18 και -21 στις παραπάνω κατηγορίες αγωνισμάτων   και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βοσνία το Σεπτέμβριο του 2015.Διάκριση μαθητή μας στην Ξιφασκία

Ο μαθητής μας Ηλίας Γιάννος Ρίζος πήρε χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας εφήβων με Ξίφος Ασκήσεως.Ο μαθητής του σχολείου μας Ηλίας Γιάννος- Ρίζος συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας για την αγωνιστική περίοδο 2014-15 στην ομάδα "Εθνικού Επιπέδου" με Ξίφος Ασκήσεως.


Wado Karate 2014
Η μαθήτριά μας Μαρκέλλα Καλτσούνη πήρε τη 2η θέση στο KOYMITE OPEN
  wado Karate 2014.Άλλη μία επιτυχία του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας

Πέρασαν  12 από τους  μαθητές και τις μαθήτριές μας  της Γ΄ Γυμνασίου  που έδωσαν εξετάσεις εισαγωγικές σε Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια. Ελπίζουμε και σε άλλη μία επιτυχία καθώς μία μαθήτριά μας είναι 1η επιλαχούσα  στο Ιωνίδειο  Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο.

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε «Καλή πρόοδο».
Πρόκριση μαθητριών μας σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό μέσω Internet

Οι μαθήτριες του σχολείου μας  Μουντάνιαλη Κωνσταντίνα και Λυράκου Μαίρη προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet Λυσίας. Μπορείτε να δείτε ποιοι προκρίθηκαν εδώ.Διάκριση μαθήτριας του σχολείου μας σε διαγωνισμό Comic

Η μαθήτρια του σχολείου μας Μαίρη Λυράκου πήρε μέρος στο διαγωνισμό Comic του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο Δημοκρατία και ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο και επελέγη ανάμεσα σε 320 συμμετέχοντες στους 34 φιναλίστ. Οι δέκα κορυφαίες συμμετοχές θα προβληθούν ως μία σημαντική συμβολή στην Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http://pjp-eu.coe.int/en/web/charter-edc-hre-pilot-projects/comics-competition,   για να ψηφίσετε το κόμικ της προτίμησής σας μέχρι 5 Μαρτίου.


Μπείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση  http://pjp-eu.coe.int/en/web/charter-edc-hre-pilot-projects/finalists για να δείτε  τους φιναλίστ !!!


Συμμετοχή στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2014

Το σχολείο μας επελέγη να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη.  Στο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από 31/3 -10/4/2014 παίρνουν μέρος 19 σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα και την Ιταλία.
Διάκριση μαθητή μας στην Ξιφασκία


Ο μαθητής του σχολείου μας Ηλίας Γιάννος- Ρίζος  διακρίθηκε
στην Ξιφασκία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2014. Πήρε τη δεύτερη θέση στα ατομικά και την πρώτη στα ομαδικά αθλήματα.


Διάκριση μαθήτριάς μας  στο Ζίου Ζίτσου

Η μαθήτρια  του σχολείου μας Χριστίνα Βογιατζή πήρε την 3η θέση στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου Ν. Α. Αιγαίου που έγινε στις 27/10 /13 στο κλειστό γυμναστήριο Ιαλυσού Ρόδου στην κατηγορία κορασίδων -48 kg.Επιτυχίες του σχολείου μας

Πέρασαν 8 από τους 13 μαθητές και τις μαθήτριές μας που έδωσαν εξετάσεις εισαγωγικές σε Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια. 5 στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ιωνιδείου  και 3 στο Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά και ευχόμαστε «Καλή πρόοδο».


3η θέση στον Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2013 με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας

Το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας πήρε την 3η θέση στον Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Γυμνασίων 2013 στην  περιφέρεια Νίκαιας -Ρέντη, Κορυδαλλού-με τίτλο «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»  του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας  που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας  και την 1η θέση στο μάθημα της Βιολογίας ισοψηφώντας με το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, το  4ο Γυμνάσιο Νίκαιας  και το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

Περισσότερα3ο βραβείο σε διαγωνισμό Ζωγραφικής

Η μαθήτριά μας Στέλλα Καβάγιου πήρε το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Φως και χρώμα της Ελλάδας» που διοργάνωσε η Heritage Museums (H&M) σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών Πλάκα. Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων θα πραγματοποιηθεί στο «Κέντρο Τεχνών» Πάρκο Ελευθερίας , Λ. Βας. Σοφίας - Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής , από τις 12 – 27 Απριλίου.


Διάκριση μαθητή μας στο Ζίου Ζίτσου

Ο μαθητής του σχολείου μας Βασίλης Αναστασάκης πήρε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου που έγινε στις 9/3 /13 στα Άνω Λιόσια, την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 που έγινε στην Ελλάδα και τη 2η  θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου- κατηγορία-37 kg,-15 ετών – που έγινε στο Βουκουρέστι τον Οκτώβρη του 2012. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ζίου Ζίτσου.


Διάκριση μαθητή μας στο Muaythay

Ο μαθητής του σχολείου μας Γιώργος Σάμιος διακρίθηκε  στους Βαλκανικούς αγώνες Muaythay που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη το 2011 παίρνοντας τη 2η θέση στο παραδοσιακό μέρος και την 3η θέση στο αγωνιστικό μέρος.2ο Βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Καίτη Λασκαρίδη»

Η μαθήτρια μας Ελένη Πεχλιβάνη(Γ΄ Γυμνασίου σχολική χρονιά 2011-2012) κέρδισε το 2ο βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Καίτη Λασκαρίδη». Η απονομή των Βραβείων έγινε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο κτήριο των οδών 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά.2η θέση στο διαγωνισμό του προγράμματος
Μάθηση και Φυσικές Επιστήμες 2012 (ισοψηφώντας με το Γυμνάσιο Χρυσουπόλεως Καβάλας)  για την εργασία μας "Το σχολείο και το φυσικό του περιβάλλον - Μια πορεία μέσα στο χρόνο" στην Τοπική Ιστορία              

2ο Βραβείο για το Πειραματικό Γυμνάσιο Νίκαιας στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Το Γ4 αναδείχτηκε το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή στα σχολεία του Δήμου στο Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης  που έγινε το 2011 σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων.


Εθελοντικές δράσεις

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετέχουν  σε εθελοντικές δράσεις και έχει βραβευτεί το σχολείο για τη συμμετοχή του σε αυτές (Unicef, Χαμόγελο του παιδιού, Action Aid). Η  Unicef ανακηρύσσει το σχολείο για 5 (πέντε) συνεχείς χρονιές "Σχολείο Υπερασπιστή των Παιδιών"μέχρι και τη φετινή σχολική χρονιά (2012-13).

 
   • Κατά το παρελθόν, το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, είχε κερδίσει διακρίσεις σε αθλητικούς αγώνες, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.
  • Μαθητές του έχουν επίσης κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμό φωτογραφίας και ζωγραφικής.
 
 Comments