Παλαιότερες δράσεις

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ 2009-10
‘Ημέρα κρέπας
 
Τη σχολική χρονιά 2009-10, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος « Γαλλία: Γιορτές και Γαστρονομία», έγιναν διάφορες  δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων:
Στολίσαμε το αίθριο του σχολείου με εικόνες και πληροφορίες για το γαλλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό και τη γαλλική βασιλόπιτα.
 
Σε κάποιες τάξεις κόψαμε την γαλλική βασιλόπιτα που είτε έφτιαξαν οι μαθητές είτε κολλήσαμε την εικόνα της σε χαρτόνι. Ο/Η μαθητής/τρια που βρήκε το φλουρί στέφθηκε βασιλιάς/βασίλισσα  της μέρας. Διασκεδάσαμε πολύ! 
Τις απόκριες οι Γάλλοι  τρώνε κρέπες. Έτσι και εμείς οργανώσαμε την «‘Ημέρα κρέπας». Δημιουργήθηκαν  δύο κρεπερί  στο χώρο του σχολείου και οι μαθήτριες του προγράμματος ετοίμασαν και πρόσφεραν κρέπες σε όλους τους μαθητές  και τους καθηγητές. Οι κρέπες ήταν πολύ νόστιμες και η επιτυχία μεγάλη!
Βιργινία Δεσποτίδη ( υπεύθυνη καθηγήτρια), Κατερίνα Ζουγανέλη, Φωτεινή Μητσώνη
 
   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ 2009-10
 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Στο σχολείο Ανακυκλώνουμε! Χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, μπαταρίες. Ενημερώνουμε συμμαθήτριες, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Ενημερώνουμε το Δήμο και πιέζουμε για καθαρότερο Σχολείο

  • Συνεργαστήκαμε  με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και
  • με την εταιρεία ENVIROCHEM η οποία προσφέρει Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος και συλλέγουμε ηλεκτρικές στήλες προκειμένου να ανακυκλωθούν.                                                                                     
  • Επισκεφθήκαμε δυο φορές το Εκπαιδευτικό Πάρκο Τεχνολογικής Έρευνας και
  • κάναμε ΤΕΧΝΟ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
  • Πειραματισθήκαμε με ανακυκλώσιμα υλικά και
  • κατασκευάσαμε  κουρδιστό  όχημα
    με την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή κ. Αντώνη Μπαλντούκα.
           Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Καπάκη, Ρούλα Τεντόμα


Μπορείτε να διαβάσετε την εργασία μας σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου εδώ


Τη σχολική χρονιά 2009- 10 στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της Α΄ Γυμνασίου η κ. Δήμητρα Μπαλιάμη, φιλόλογος, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση της διδασκαλίας και με σκοπό να συμμετέχουν όλα τα παιδιά στο μάθημα  «έντυσε» μαθητές και μαθήτριες  με  αρχαία ελληνικά ενδύματα. Το μάθημα ήταν πολύ… ευχάριστο !
 
 
 
 
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ 2008-09

Τη σχολική χρονιά 2008-09 στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Πάμε σινεμά» μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ και τη Γ΄ Τάξη με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μαρία Ζέμπου και Γεωργία Τσαρτσιταλίδου  1ο. συζήτησαν με μέλη της κινηματογραφικής λέσχης Κορυδαλλού για την κινηματογραφική τέχνη και την Ιστορία του Κινηματογράφου και έγινε κεντρική εκδήλωση στο χώρο του Χαμάμ στις 11/2/2009.

2ο. Παρακολούθησαν την ταινία « Ο άνεμος στις Ιτιές» στο «Σινέ Παράδεισος» και τη σχολίασαν και

3ο. Δημιούργησαν δύο διαφημιστικά spots με θέματα: "Smile" - Nemesis Organisation (Έκκληση για βοήθεια σε παιδιά του τρίτου κόσμου) και

«Classic»- Perfume(Διαφήμιση διαχρονικού αρώματος).Στις 21 Ιανουαρίου 2007 στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου MONEY SHOW μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με τις κ.  Βιργινία Δεσπότίδη, καθηγήτρια Γαλλικών και Μαρία Καπάκη, καθηγήτρια αγγλικών συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο « Βασικοί άξονες ανάπτυξης του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας – Νέο Επίπεδο Β1» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton. Τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν κάνει για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και διάβασαν κείμενα στα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

 Από την αίθουσα Τερψιχόρη του Hilton.
 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών τη σχολική χρονιά  2005-06 το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας διοργάνωσε Έκθεση Ζωγραφικής, στην αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου, με την παρουσίαση αντιγράφων – έργων ζωγραφικής (αφίσες) από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ελίζας και Βασίλη Γουλανδρή και το  Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίας Κυδωνιέως της νήσου Άνδρου.

 
 
 

 

 
 Η  κα Ευαγγελία Μπούτου, καθηγήτρια της Γαλλικής γλώσσας, από το τμήμα Διεθνών Οργανισμών του ΥΠΕΠΘ ενημερώνει καθηγητές και μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και τη σημασία του εορτασμού της. Το εξώφυλλο του φυλλαδίου με την παρουσίαση των έργων και της δραστηριότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ 2004-05
Τη σχολική χρονιά 2004-05 στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Η αυλή μας» μαθητές και μαθήτριες από τη Γ΄ τάξη με υπεύθυνες καθηγήτριες  τις  κ. Γεωργία Τσαρτσιταλίδου και Μαρία Ζέμπου ασχολήθηκαν  με την αυλή του σχολείου μας. Αναγνώρισαν το χώρο, έκαναν παρατηρήσεις, χαρτογράφησαν την υπάρχουσα τότε κατάσταση, συνεργάστηκαν με ειδικούς (γεωπόνους, αρχιτέκτονες) από το Δήμο Νίκαιας και ανέλαβαν … δράση για την αισθητική αναβάθμιση της αυλής του σχολείου μας.


Στις 11 Νοεμβρίου 2003 στο Ζάππειο μέγαρο στα πλαίσια της εκδήλωσης «Η Ευρώπη της Παιδείας, τα παιδιά της Ευρώπης» μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν εργασίες και φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις του σχολείου μας για τo  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Comenius”. Μέσω του προγράμματος  Comenius,(υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ) τα παιδιά είχαν γνωρίσει και τα ευρωπαϊκά προγράμματα “Education through sports” και “Europe together”.

 Ο τότε υπουργός Παιδείας  κ . Πέτρος Ευθυμίου με την κ. Μαρία Καπάκη,τότε υποδιευθύντρια του σχολείου και  μαθητές  μας στο Ζάππειο.
 Η κ. Μαρία Καπάκη με παιδιά του σχολείου μας μπροστά από φωτογραφίες των δράσεών μας στο Ζάππειο.
Comments